• Letný vzdelávací pobyt učiteliek v meste Cambridge
          • Letný vzdelávací pobyt učiteliek v meste Cambridge

            Hurá, letné prázdniny! Dva mesiace bez školy, domácich úloh a iných školských povinností. Toto si povedali naši žiaci v posledný deň školského roka. Učiteľky anglického jazyka PaedDr. Lucia Gerthoferová a Mgr. Katarína Tomková sa však už tešili na to, že zatiaľ čo ich žiaci budú oddychovať počas letných prázdnin, ony sa zúčastnia dvojtýždňového vzdelávacieho pobytu v univerzitnom meste Cambridge v Anglicku.

            Tohto pobytu sa mohli zúčastniť vďaka tomu, že sa našej škole podarilo získať finančný grant na mobilitu učiteľov v oblasti vzdelávania, Erasmus+ z fondov EÚ. Prijímajúcou vzdelávacou organizáciou účastníčiek bola škola Bell Educational Services, Teacher Campus so sídlom v Homerton College, Cambridge,  ktorá ponúka kurzy naplnené hodnotnými a podnetnými aktivitami zameranými na obohatenie vyučovacích techník a tvorbu materiálov na hodiny anglického jazyka. Vzdelávanie je realizované prostredníctvom workshopov a prednášok.

            Naše učiteľky sa zúčastnili kurzov Creativity in the Classroom (Kreativita v triede) a Contemporary English (Súčasná angličtina) a tiež workshopov zameraných na učenie detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Absolventky získali množstvo nových skúseností a podnetov. Osvojili si inovatívne techniky učenia a metódy zamerané na motiváciu žiakov všetkých vekových kategórií, ktoré budú aplikovať počas školského roka na hodinách angličtiny.

            V rámci rozvíjania si profesijných kompetencií mali učiteľky príležitosť nadviazať kontakty s kolegami z iných krajín. Kurzov sa zúčastili učitelia z celého sveta. Napriek rozmanitosti všetkých spájal spoločný jazyk, cieľ a snaha podeliť sa o svoje skúsenosti.

            Okrem certifikátu, a nových vedomostí si prinesli domov aj portfólio autentických materiálov a nápadov. S cieľom skvalitňovania vyučovacieho procesu sa s nadobudnutými skúsenosťami podelia aj s inými kolegami prostredníctvom workshopov v rámci školy.