• Valentínsky ples
          • Valentínsky ples

            „Už ako malá som chcela mať na sebe krásne šaty, čarovné črievičky a mamine korále. A dnes sa mi ten sen splnil.„ Možno aj tieto slová prebehli mnohým dievčatám, ktoré sa pripravovali na ples, v ich mysliach. Vo štvrtok, 14. februára,  sa na našej škole už sedemnásty krát  konal Valentínsky ples, kde si všetci zúčastnení prišli na svoje.

            Občerstvenie, skvelá hudba, bohatá tombola. Výzdoba sa niesla v ružovo – červenej farbe, stoly so sviečkami pekne dopĺňali atmosféru plesu.  Korunovali sme aj novú kráľovnú plesu – SABÍNU MAŠLEJOVÚ a kráľa plesu – MARKA KOHÚTA. „Valentínsky ples je naša srdcovka, cítime sa jeho súčasťou.“ A to je pre organizátorov plesu tým najkrajším vyznaním.

        • Medzinárodné mobilita v Taliansku
          • Medzinárodné mobilita v Taliansku

            V dňoch 3. – 9. februára sa uskutočnila medzinárodná mobilita žiakov v Taliansku na ktorej sa zúčastnili piati žiaci našej školy a traja pedagógovia. Dňa 15. februára sa uskutočnil workshop k projektu "Remeslo má zlaté dno", kde okrem iného, žiaci prezentovali dni v Taliansku z vlastného pohľadu. Viac informácii nájdete v časti Remeslo má zlaté dno.

             

        • Modelujeme zo snehu
          • Modelujeme zo snehu

            Konečne prišla zima, aká má byť - so snehom. Aj 31. január 2019 bol takým pekným zimným dňom. Navyše sa bilancovalo, lebo v tento deň sa odovzdávali polročné vysvedčenia. Pani učiteľky rozmýšľali, čím by tento deň ozvláštnili. A vymysleli. Pripravili pre deti podujatie pod názvom “Modelujeme zo snehu”. Veď deti si po polročnej práci trošku oddychu zaslúžia!

            Fantázia detí pracovala na plné obrátky, a tak nám na školskom ihrisku pred očami vyrastali snehové bunkre i kreslá, eskimácke iglu, korytnačka, slimák, slniečko, ba dokonca aj stredoveký hrad, či Vysoké Tatry. Za svoju snahu boli deti odmenené drobnými sladkosťami. Do tried sme sa vrátili síce s červenými lícami, ale s dobrým pocitom, že sme si skrášlili školské ihrisko a na čerstvom vzduchu trošku zdravo vymrzli. Veríme, že aj budúca zima bude na sneh štedrá a my si túto peknú staviteľskú atmosféru zopakujeme.