• Lyžiarsky výcvik žiakov 7.ročníka
          • Lyžiarsky výcvik žiakov 7.ročníka

            Dňa 14.2.2022 sme sa autobusom vybrali na lyžiarsky výcvik do 100km vzdialenej Žiarskej doliny v Západných Tatrách. Hneď po príchode na chatu Třinec sa žiaci vybalil a hurá na prvé lyžiarske popoludnie. Konalo sa rozdelenie do družstiev. Mnohí siedmaci neboli veľmi lyžiarski vyspelí, preto sme daľšie dni venovali práve základom lyžovania. Tí lepší sa zdokonaľovali  na super upravenom svahu v krásno slnečnom počasí Ski Doliniek.

            V utorok večer sme sa vydali na snehovú prechádzku do okolia ku Žiarskej chate. V stredu sme zmenili stredisko, v slnečnom počasí si práve najlepší lyžiari prišli na svoje, ked sa sedačkou vyviezli na strmú zjazdovku, kde si mohli zdokonaľovať svoje lyžiarske zručnosti.

            Vo štvrtok kôli nepriaznivému daždivému počasiu /ako za trest/ sme výcvik museli predčasne ukončiť. Popoludnie nám však spestril záchranár zo Strediska lavínovej prevencie , ktorý nám urobil dlhú a veľmi zaujímavú prednášku o práci záchranárov v horách. Po večeri sme mali spoločenský večierok plný zábavy, smiechu a odmeňovania. 

            Záver bol v duchu zhodnotenia kurzu. Piatok sa na nás znovu usmievalo na svahu slniečko a víťati boli všetci , ktorí kurz absolvovali bez úrazu a v zdraví.  Domov sme sa vrátili plní skvelých zážitkov , ktoré navždy ostávajú v nás. Ďakujem kolegom: Radko Sekelský, Majka Karašová , Róbert Barlík  za skvele odvedenú prácu. A veľké ĎAKUEM p.zdravotníčke Eve Kopčíkovej, ktorá sa o naše deti vďačne starala počas celého týždňa.

        • Premiéra piesne "Neviditeľné deti"
          • Premiéra piesne "Neviditeľné deti"

            Po anglicky naspievaná pieseň "Invisible children" bude reprezentovať naše mesto i našu krajinu v medzinárodnom projekte ERASMUS+, Hudba: únik od sociálnych problémov. Cieľom projektu je prostredníctvom hudby upozorniť na závažné sociálne témy. 356 miliónov detí sveta žije v extrémnej chudobe. Naša pieseň poukazuje na tento problém a chce byť hlasom chudobných detí. Deti žijúce v chudobe často trpia hladom, chladom, osamelosťou, či nedostatkom pitnej vody. Príjemné počúvanie...

            Zároveň Vám ponúkame slovenský preklad piesne: Neviditelne_deti.txt