• Úspechy našich žiakov na okresnom kole dejepisnej olympiády
          • Úspechy našich žiakov na okresnom kole dejepisnej olympiády

            Naši žiaci sa nedávno zúčastnili okresného kola dejepisnej olympiády a ich úspechy sú naozaj hrdostnými momentami pre našu školu. S radosťou oznamujeme, že v kategórii starších žiakov na 1. mieste sa umiestnil Miroslav Olejár a na 2. mieste Rodoslav Mruz z 9.C triedy. Žiačka Petronela Šandriková z 8.B triedy nám priniesla radosť s jej triumfom na 1. mieste.

            V kategórii mladších žiakov na 1. mieste sa umiestnil Leo Poláš a na 3. mieste Ema Kasperkevičová zo 6.C triedy. K úspešným riešiteľom olympiády sa zaradila aj žiačka 8.A triedy Marianna Hnatová. Našu školu reprezentovali tiež Ema Svivulková zo 7.C a Tobias Ciesarik zo 7.B triedy.

            Tieto výsledky sú dôkazom tvrdej práce, oddanosti a talentu našich žiakov. Ich úspechy nás inšpirujú a tešíme sa, že môžeme oslavovať ich úžasné výkony. Gratulujeme všetkým účastníkom a tešíme sa na ďalšie úspechy, ktoré nám prinesú budúce súťaže.

        • Krajské kolo Technickej olympiády
          • Krajské kolo Technickej olympiády

            Dňa 7. februára 2024 sa na  Katedre fyziky, matematiky a techniky, Fakulty humanitných a prírodovedných vied PU v Prešove konalo KRAJSKÉ kolo TECHNICKEJ OLYMPIÁDY v dvoch kategóriách – A a B. V silnej konkurencii 22 žiakov z 11 škôl Prešovského kraja žiaci našej školy KUZMIAK MICHAL a SEMANČÍK MICHAL z 9.A s prehľadom zvíťazili a obsadili krásne 1. miesto v kategórii A, s postupom na celoslovenské kolo.

            Pri riešení úloh využili nielen teoretické vedomosti, praktické zručnosti, ale aj vzájomnú spoluprácu, dôslednosť a trpezlivosť pri realizácii zadanej praktickej úlohy. Úspešným žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Úspechy v matematickej olympiáde
          • Úspechy v matematickej olympiáde

            Naši piataci opäť skvelo reprezentovali školu. Tentokrát na okresnom kole Matematickej olympiády, ktorá sa zaraďuje k náročnejším matematickým súťažiam, keďže okrem správnych výsledkov sa hodnotí tiež postup a vysvetlenie riešenia. Naši chlapci zvládli všetky úlohy výborne a získali: 
            1. miesto - Richard Haľko z 5.C, 3. miesto - Dávid Mezeš z 5.B.
            Blahoželáme!

             

        • Workshop Erasmus+
          • Workshop Erasmus+

            31. januára 2024 a 2. februára 2024 sa uskutočnil v zborovni školy workshop programu Erasmus+. Zaoberal sa transformačnými skúsenosťami študentov zapojených do programov mobility vo Valencii v Španielsku. Prezentácie študentov 8. a 9. ročníka predstavili kultúrny, akademický a osobnostný rast, s ktorým sa stretli, a vyvolali živý záujem medzi ich rovesníkmi.

            Workshop kládol dôraz na praktické aspekty študentskej mobility a ponúkol poznatky o navigácii v cudzom vzdelávacom systéme, kultúrnom ponorení a skúsenostiach získaných mimo tradičných učební. Pútavé rozprávanie nielen zaujalo budúcich ôsmakov, ale vyvolalo aj mnohé diskusie.

            Workshop Erasmus+ v našej škole v podstate poslúžil ako dynamická platforma, ktorá vzbudila zvedavosť a nadšenie študentov. Upozornil nielen na výhody mobility, ale položil aj základy pre potenciálne budúce iniciatívy, čím všetkým zúčastneným otvoril dvere k novým vzdelávacím horizontom.

        • Preventívna aktivita
          • Preventívna aktivita

            „ZUNOVALO SA VAJCU NA POLICI LEŽAŤ A PUSTILO SA DO SVETA...“ Mnohí poznáme rozprávku o vajci, ktorému sa vo svete dobre darilo. Avšak žijeme v reálnom svete, v ktorom sa vajcu môže stať toto: ...ide, ide , niekde ho do kuchyne zavrú, doklady vezmú, deň aj noc riady umýva, zbytky dojedá. Domov z vandrovky by sa mu chcelo, len nevie ako. Nie každá cesta do sveta je ako z rozprávky.

            Obchodovanie s ľuďmi sa môže týkať naozaj každého, o čom sa presvedčili v uplynulých dňoch žiaci 9. ročníka pri prednáške sociálnej pedagogičky našej školy spojenej s besedou. Preventívna aktivita bola zameraná na informácie, čo je obchod s ľuďmi, ako sa správať, aby sme sa nestali obeťami obchodovania s ľuďmi. Naši žiaci už vedia, že im poslúži appka SAFE TRAVEL a WORK ABROAD, ako aj národná linka -  https://www.iom.sk/sk/aktivity/boj-proti-obchodovaniu-s-ludmi/narodna-linka-0800-800-818.html