• Literárna exkurzia - Kežmarok
          • Literárna exkurzia - Kežmarok

            ok 2022 vyhlásila Matica slovenská za „Rok odkazu štúrovcov“. Pri tejto príležitosti sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili literárnej exkurzie pod názvom Po stopách štúrovcov a P. O. Hviezdoslava. Navštívili Evanjelické lýceum a lyceálnu  knižnicu v Kežmarku, Kežmarský hrad a Slovenskú národnú galériu v Kaštieli Strážky.

             

        • Informatická súťaž iBobor
          • Informatická súťaž iBobor

            Úspešní riešitelia informatickej súťaže: iBobor_2022_-_uspesni_riesitelia.pdf

            Celoslovenskej online informatickej súťaže iBobor sa v tomto školskom roku zúčastnilo 124 574 súťažiacich. Aj naša škola dokázala, že IKT technológie nie sú pre ňu cudzie. Blahoželáme úspešným riešiteľom! Blahoželáme úspešným riešiteľom! 

             

        • Olympiáda zo SJL
          • Olympiáda zo SJL

            Olympiáda zo SJL tento školský rok zaujala rekordný počet žiakov – 54, no víťaz mohol byť len jeden. Po náročnom online teste nasledovala transformácia textu a vytvorenie vlastného rečníckeho útvaru. Všetky úlohy najlepšie zvládla Tina Strenková z 9.B . Na 2.mieste sa umiestnila Adela Koršňaková z 9.A a na 3. mieste Karin Hudáková z 8.C triedy. Svoju pozíciu víťaza obhájila Tina i na okresnom kole a postupuje do kola krajského. Úspešným riešiteľom gratulujeme a Tine držíme palce!

             

        • Preventívne programy
          • Preventívne programy

            V rôznych preventívnych programoch – Pomáhame sami sebe, Trieda v pohode, Ne – závisloť sa žiaci 4.A, 7.A,5.C a 8.B podieľali na spolupráci s p. psychologičkami Mgr. Paraličovou a p. Malychovou z CPPaP. V priebehu troch vyučovacích hodín sa prostredníctvom zážitkových a edukatívnych aktivít venovali rôznym témam: empatia, rozvoj komunikačných zručností, vzťahy v triede, šikanovaniem, drogy, prevencia gamblingu, zdravý životný štýl. 

            Pre žiakov je takáto forma pútavá ,veľmi radi spolupracujú a zároveň sa formujú ich osobnosti.

        • Projekt MESI v Turecku
          • Projekt MESI v Turecku

            Partnerské školy z projektu MESI sa tentokrát stretli v prímorskom tureckom meste Antalya. Pre žiačky 9. ročníka, Valentínu Šestákovú, Alexandru Pečarkovú, Adelu Koršňákovú a Alexandru Katarínu Sekelskú, i koordinátorov projektu Kataríny Tomkovej a Róberta Barlíka bola táto mobilita vyvrcholením niekoľkotýždňovej prípravy. Témou stretnutia bola problematika závislostí a potreba športu v živote mladých ľudí.

            Dievčatá pre svojich rovesníkov z partnerských škôl pripravili prezentáciu o závislostiach na sociálnych sieťach, vystúpili s piesňou o nebezpečenstvách marihuany, ktorej slová zložili s ďalšími spolužiakmi a v spoločných diskusiách pri okrúhlych stoloch vytvorili "desatoro" proti drogám a alkoholu. Počas týždňa naše žiačky zasadli do lavíc školy Özel Antalya Akant Ortaokulu, zúčastnili sa školského ceremoniálu pri príležitosti 84. výročia úmrtia prvého tureckého prezidenta Mustafu Kemala Atatürka a navštívili starostku mestskej časti Muratpaşa. V rámci poznávania krajiny účastníci navštívili staré mesto Kaleiçi, Hadriánovu bránu, zrúcaniny antických miest Perge a Side, vychutnali si plavbu plachetnicou po Stredozemnom mori a zabavili sa v parku Orman. 

            Koordinátori projektu počas týždňa pripravovali aktivity na najbližšiu mobilitu v Španielsku, ktorá je naplánovaná na február 2023. Už teraz sa môžte tešiť na dve nové autorské piesne, z ktorej jednu nahráme v štúdiu v Starej Ľubovni a druhú v Španielskej Valencii.

        • Jeseň v škole – výstava jesenných dekorácií
          • Jeseň v škole – výstava jesenných dekorácií

            Jeseň je jedným z najkrajších ročných období, plná farieb a jesenných plodov, ktoré sú dobre využiteľné pri tvorení rôznych dekorácií. Ponúka nám množstvo prírodného materiálu – farebné listy, plody, tekvice… A tak sme sa rozhodli z týchto nazbieraných prírodnín vytvoriť  krásne dekoračné diela. Naaranžované práce žiakov sme vystavili vo vestibule našej školy. Výstava žiarila farbami jesene a zaujala mnohých, ktorí okolo nej každý deň prechádzali. Všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do tejto výstavy a ich rodičom, veľmi pekne ďakujeme.

             

        • Medzinárodný deň stromov
          • Medzinárodný deň stromov

            20. októbra si každoročne pripomíname Medzinárodný deň stromov. Na jednotlivých predmetoch si žiaci spolu s učiteľmi pripomenuli, aké sú stromy pre nás a našu planétu dôležité. V tomto školskom roku sme sa zamerali na strom, ktorý je výnimočný nielen svojím vzhľadom, využitím, liečivými účinkami, ale taktiež ho mnohí básnici, či skladatelia  zakomponovali do textov svojich básní, či piesní- BREZU. To, že naši žiaci sú kreatívni a veľmi šikovní, dokazujú priložené fotografie. Deň stromov sme oslávili aj výstavou výtvorov našich žiakov z plodov, ktoré nám stromy ponúkajú.